Parforhold kan være berigende og undertiden udfordrende. Ingen parforhold forløber uden bump på vejen, og nogle gange er det så udfordrende og vanskeligt, at man har brug for hjælp.

Når par søger hjælp udefra kan det være af forskellige grunde. For nogle er det en mulighed for at sikre et velfungerende parforhold, måske klare enkelte udfordringer. For andre er parterapi nødvendig, fordi man oplever sig fastlåst i mønstre og konflikter. Det kan opleves som om kommunikationen ikke fungerer, endda nærmere forværrer problemerne. Mange oplever, at de mister nærheden og intimiteten med sin partner og det er ikke unormalt, at udfordringerne kan føles så store, at man kan have tvivl, om parforholdet overhovedet kan reddes.

Parterapi kan hjælpe ved at man mødes med en udenforstående, der hjælper til at dialogen bliver anderledes end hjemme. Gennem parsamtaler kan man få mulighed for at opdage nye sider af sig selv og sin partner. Man kan få øje på fastlåsende og selvforstærkende mønstre og finde måder at bryde dem, så der kan opstå bedre kommunikation med kærlighed, omsorg, lyst og anerkendelse af sig selv og sin partner.

Typiske temaer i parterapi er:

  • Kommunikation
  • Jalousi
  • Sexliv
  • Nærhed
  • Tvivl på forholdet
  • Samarbejde omkring dagligliv og børn
  • Utroskab
  • og meget andet

En parsamtale varer typisk 80 minutter, men kan ved aftale have en anden varighed. Det er meget forskelligt, hvor mange parsamtaler, der er brug for. Nogle kommer enkelte gange, mens andre har længere forløb. Varigheden vil være noget, vi sammen drøfter i forhold til jeres situation og behov.

Jeg er uddannet og trænet i Emotionsfokuseret Parterapi og Systemisk-Narrativ metode. Det indebærer, at jeg styrer dialogen, taler med jer en ad gangen en rum tid, mens den anden lytter. Sammen undersøger vi de mønstre, der opstår og den effekt disse har på jer begge. Typisk vil vi gennem samtalerne opdage og udfolde, hvad der er vigtigt for jer hver især, hvordan I kommer til andre mere frugtbare mønstre og kan finde veje videre.

Skulle der være spørgsmål af nogen art, så tøv ikke med at kontakte mig. Du kan benytte kontaktformularen her.